O nama

POSLOVNO UDRUŽENjE BUGARSKIH PRIVREDNIKA (BBA) u Srbiji osnovano je 2023. godine kao privatna, nevladina neprofitna organizacija bugarskog biznisa u Srbiji. Udruženje svoje aktivnosti obavlja uz punu podršku Ambasade R. Bugarske u R. Srbiji i Službe za trgovinsko-ekonomske poslove STIV pri Ambasadi u Beogradu.

Kompanije članice Udruženja predstavljaju u širem smislu bugarske ekonomske interese u Srbiji, prisutne su u gotovo svim privrednim sektorima – u građevinarstvu, u farmaceutskom sektoru, u prehrambenoj industriji, u nekretninama, u sektoru energetike, ljudskim resursima, konsultantskim uslugama, informacionim tehnologijama (IT), industrijskom sektoru, u sektoru transporta, logistike i špedicije, u sektoru poljoprivrede, trgovini na veliko i malo, kozmetici, finansijskom sektoru, turizmu, medicinskim uslugama, itd.

Osnovna misija Poslovnog udruženja bugarskih privrednika u Srbiji je približavanje bugarskog i srpskog tržišta, jačanjem ekonomskih odnosa dveju zemalja zasnovanih na prijateljstvu, saradnji i partnerstvu, podržavanjem procesa ekonomskih reformi Srbije, unapređujući na taj način njeno poslovno okruženje.