Udruženje bugarskih privrednika u Srbiji sa svojim štandom na Jesenjem sajmu tehnike u Plovdivu

Udruženje bugarskih privrednika (BBA) učestvovalo je sa svojim štandom na najstarijoj industrijskoj izložbi u Bugarskoj – Jesenjem sajmu tehnike u Plovdivu. Prezentacija BBA na 78. izdanju sajma bila je deo Drugog regionalnog kongresa – sajma Međunarodne putne federacije „Evropa i Centralna Azija“ (IRF) i 17. Nacionalne konferencije o saobraćajnoj infrastrukturi „Future Roads: Innovate, Invest, Achieve Zero“. Generalni direktor Sajma, prof. dr Ivan Sokolov, izneo je parametre izložbenog dela: 231 kompanija iz 25 zemalja u potrazi za partnerstvom sa investitorima. Na otvaranju sajma zamenik ministra privrede i industrije Bugarske, dr. David Sukalinski izjavio je: Doprinos industrije bruto domaćem proizvodu Bugarske u prošloj godini iznosio je 20 % , što predstavlja 10,7 milijardi evra, i dodao da je preko 30.000 ljudi zaposleno u raznim sektorima industrije.

Sajam, na kojem je učestvovala BBA, predstavio je neke od najboljih inovativnih kompanija širom sveta – lidere u izgradnji puteva, proizvođače specijalizovanih softverskih proizvoda, smart saobraćajne signalizacije, proizvođače i dobavljače opreme, projektantske i inženjerske kompanije. Prof. dr.ekon. inž. Nikolay Mihaylov predstavio je zvaničnoj delegaciji, koju je predvodio ministar Sukalinski pojedinačne učesnike u izložbenoj sali, u sklopu Kongresa IRF-a.

Na štandu Udruženja BBA posetioci sajma upoznali su se sa ciljevima udruženja, kompanijama – koje su osnivači i članovi, sa aktivnostima i zadacima udruženja. BBA je dobila upite brojnih bugarskih, hrvatskih, srpskih, indijskih i nemačkih kompanija. Vodeći proizvođač semafora u svetu predstavio je inovativni štedljivi semafor, koji troši 40 puta manje energije od električne sijalice. Predstavljena je instalacija tehnologija za praćenje meteoroloških uslova u realnom vremenu od strane jedne od vodećih kompanija u industriji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posetioci su mogli da vide specijalnu mašinu Road Zipper, koja može da rekonfiguriše saobraćajne trake u realnom vremenu pomeranjem i podizanjem barijera, uz potpunu sigurnost i bezbednost učesnika u saobraćaju. Svoje proizvode predstavio je i najveći proizvođač softvera za prognozu saobraćaja.

Od 24. do 27. septembra održane su prezentacije, vođene diskusije o aktuelnim temama i sastanci za uspostavljanje kontakata u oblastima mobilnosti i infrastrukture, uz učešće naučnika, stručnjaka i poslovnih organizacija.

 

Ostale vesti