Udruženje bugarskih privrednika, koji posluju u Srbiji, zvanično predstavljeno u Beogradu. Događaj je vodio Njegova Ekselencija ambasador Republike Bugarske Petko Doykov.

Dana 22. februara u zgradi Ambasade Republike Bugarske u Beogradu zvanično je otpočeo rad Udruženja bugarskih privrednika (BBA) u Srbiji. Ambasador Republike Bugarske u Republici Srbiji NJ.E. Petko Doykov i gospodin Marin Nikolov, rukovodilac Službe za trgovinsko-ekonomske poslove STIV pri Ambasadi, poželeli su dobrodošlicu predstavnicima bugarskog biznisa u Srbiji, među kojima su bili i osnivači Udruženja BBA – prof. Nikolay Mihaylov, predsednik nadzornog odbora „Trace Group Hold“ AD i gospodin Ivaylo Borisov, generalni direktor „Euromarket Group“ AD. Predsednik Udruženja je inž. Stoyko Meshkov, izvršni direktor „Trace Srbija“ AD

BBA je organizacija koju je stvorio biznis za biznis, čiji je glavni cilj podrška malim i srednjim preduzećima iz dveju balkanskih zemalja za ulazak na konkretno tržište i da se održivo razvijaju. Među osnovnim ciljevima Udruženja je da promovišu poslovne aktivnosti svojih članova, da pomažu u rešavanju poteškoća i prepreka, sa kojima se suočavaju bugarski preduzetnici u ovoj zemlji. Verujemo da će Udruženje postati funkcionalna i efikasna platforma za poslovanje u Srbiji i Bugarskoj.

 

Članstvo u Udruženju je otvoreno za sve bugarske kompanije koje posluju u Srbiji.

Ostale vesti